Het bestaande coronaprotocol wordt per 15 maart 2022 vervangen door een nieuwe versie. In dit protocol staat de belangrijkste informatie op een rij. Scholen kunnen naar deze informatie verwijzen. 

Op school houdt iedereen zich aan de basisregels. Zoals handen wassen en laten testen bij de GGD bij klachten die lijken op corona.

Update

Het kabinet heeft 15 maart 2022 besloten om de coronamaatregelen verder te versoepelen. Dat betekent concreet voor het onderwijs dat het advies om twee keer per week preventief te testen voor leerlingen én onderwijspersoneel per direct komt te vervallen. Wel blijft het advies om bij klachten thuis te blijven en een zelftest af te nemen. De tests zijn op het OPDC te verkrijgen.

Met ingang van vrijdag 25 februari 2022 vervallen de 1,5 metermaatregel en de mondkapjesplicht vrijwel overal in de samenleving en ook in de scholen. 
De isolatieduur voor met covid besmette personen wordt ingekort van minimaal 7 naar minimaal 5 dagen, met de voorwaarde dat de betreffende persoon minimaal 24 uur klachtenvrij is.
 

Wat als een leerling positief test?

GGD Utrecht komt met een handig document: "Iemand op school positief getest, wat nu?". Tevens kunt u hier lezen wat de quarantainemaatregelen en definities zijn in dit geval.