OPR

Wat is de Ondersteuningsplanraad en wie zitten er in?

De Ondersteuningsplanraad (OPR) is een speciale medezeggenschapsraad van een samenwerkingsverband (SWV). De OPR heeft instemmingsrecht bij het vaststellen en wijzigen van het ondersteuningsplan.
Hoofddoel van het ondersteuningsplan is om samen met alle scholen voor voortgezet onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs ervoor te zorgen dat alle leerlingen uit de regio passend onderwijs ontvangen. Het ondersteuningsplan is een meerjarenbeleidsplan en beschrijft de organisatie en afspraken om te voldoen aan de zorgplicht en een dekkend onderwijsaanbod voor ondersteuning voor alle leerlingen in het SWV.

De leden van de OPR zijn ouders, personeelsleden en/of leerlingen van de scholen in het SWV. Zij worden afgevaardigd door de medezeggenschapsraden, maar hoeven zelf niet noodzakelijk uit een van die MR’en afkomstig te zijn.

De OPR van Samenwerkingsverband Rivierenland is een kleine raad van 8 mensen. Hierin zitten vertegenwoordigers van de verschillende scholen:

Rob Luchsinger  Voorzitter en leerkracht RSG Pantarijn Kesteren 
Mita Manchester Klassenassistent de Cambier Tiel 
Reinoud Frederiks Ouder en MR-lid RSG Lingecollege Tiel 
Vacature Leerkracht de Sonnewijser Tiel 
Hiske de Vos  Orthopedagoog Lek en Linge Culemborg 
Christian de Jongh  Ouder KWC Culemborg 
Vacature Helicon 
Vacature Ida Gerhardt Academie 


We komen een vijf keer per jaar bijeen.

We vinden het fijn als u als ouder met ons meedenkt. We zijn er voor u en uw kinderen.

Zijn er dingen waar u vragen over heeft of u wilt ons iets laten weten, dan kunt u ons het beste mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
U kunt ook telefonisch contact opnemen met de voorzitter van de OPR Rob Luchsinger:
06-25046574

Flyer OPR